Informatie MRI scanner

Permanent make-up en de MRI Scanner

Begin vorig jaar ontstond er veel commotie over de pigmenten van Permanent make-up. De Keuringsdienst van Waren kwam met een verontrustend rapport en het Diaconessen Ziekenhuis in Eindhoven liet patiënten een verklaring tekenen dat zij niet aansprakelijk waren voor de gevolgen van de scan op de pigmentatie. Voor gepigmenteerde eyeliners werd specifiek gewaarschuwd. Vorig jaar heeft de Keuringsdienst van Waren 3 maal uitgebreid monsters genomen van onze pigmenten. In totaal zijn meer dan 35 pigmenten onderzocht. De pigmenten hebben dit onderzoek glansrijk doorstaan. De regelgeving voor permanent make-up is in de nieuwe wetgeving van 2003 vast gelegd.

Het is goed om te weten dat de pigmenten van ECURI COSMETICS reeds aan deze hoge eisen voldoen. De Keuringsdienst van Waren was niet op de hoogte van het beleid van het Diaconessen Ziekenhuis. Alec Kurucz is met deze gegevens naar de Inspectie voor de Gezondheid in Den Haag gegaan. Hij heeft hier contact gehad met Drs. Van Nes. Bij de inspectie was dit fenomeen niet bekend. Alec legde uit dat 90% van de eyeliners met zwart werden ingezet. Yet Black is bijvoorbeeld vervaardigd van koolstof, is niet elektronisch geladen en daardoor ongevoelig voor elelktromagnetische scan apparatuur. De heer van Nes kon zich ook niet voorstellen dat Permanent make-up een contraindicatie is voor de MRI-scan. Voordat hij echter een oordeel gaf wilde hij het eerst uitzoeken en contact opnemen met het Diaconessen Ziekenhuis. Voor onderzoek hebben wij een flesje Yet Black toegezonden.

Vorige zomer vernamen wij informeel dat de Scan niet schadelijk was voor Permanent make-up. Gelukkig hebben wij dit nu ook schriftelijk bevestigd gekregen: De pigmenten van ECURI COSMETICS zijn niet schadelijk!

Ontdek alle behandelingen ›Contact opnemen ›Afspraak maken ›