Cosmetische arts Dr. Robert Schoemacher

Drs. Robert Schoemacher is de meest toonaangevende arts op het gebied van cosmetische behandelingen in Nederland. Robert Schoemacher is 1 keer in de maand in de salon aanwezig voor botox en fillers. U kunt altijd eerst op intake!    

Ontdek alle behandelingen ›Contact opnemen ›Afspraak maken ›

Rimpels in het gelaat ontstaan door samentrekking van de vlak onder de huid gelegen aangezichtsspieren. Bij jonge mensen trekken deze rimpels weer weg als de spieren niet meer worden aangespannen. Naarmate u ouder wordt blijven deze rimpels zichtbaar, ook als de spiertjes niet gebruikt worden. Dit is een gevolg van het natuurlijke verouderingsproces van uw huid.

Daarnaast zijn er andere factoren, zoals blootstelling aan zonlicht, roken, gewichtsschommelingen en uw gezondheid van invloed. De stevigheid en elasticiteit van uw huid worden bepaald door collageen, elastine en hyaluronzuur. Na het 30e levensjaar vindt er afbraak van deze bouwstenen plaats en ontstaan er blijvende rimpels.

Gelukkig kunnen we tegenwoordig veel aan deze rimpels doen, met kleine behandelingen, die een groot effect sorteren. Deze rimpelbehandelingen met injectables zijn tijdelijk van aard.

De behandelduur varieert van 5 minuten tot een halfuur, afhankelijk van de hoeveelheid en diepte van uw rimpels. Het effect van deze rimpelbehandelingen is binnen enkele dagen zichtbaar. De rimpelbehandelingen met injectables vallen uiteen in 2 categorieën:
– Behandelingen met neurotoxines (Botox, Dysport)
– Behandelingen met tijdelijke fillers (Teosyal

Ontdek alle behandelingen ›Contact opnemen ›Afspraak maken ›

Filler behandeling

Hyaluronzuur (de basis van fillers) komt van nature voor in onze huid. Het is verantwoordelijk voor het vasthouden van water en geeft daarmee de huid zijn spankracht.  Het hyaluronzuurgehalte neemt met de jaren af.  Een filler behandeling zorgt er voor dat het hyaluronzuur- en vochtgehalte van de huid weer herstelt. Bij Schoemacher Injectables maken wij gebruik van de merken Teosyal en Stylage.

Het te behandelen gebied wordt verdoofd met een crème of met een verdovingsvloeistof. De ingreep bestaat uit een reeks injecties. De ingreep duurt 15 tot 30 minuten en geeft direct resultaat. Na de filler behandeling moet u met behulp van een koud kompres het behandelde gebied koelen. Hierdoor vermindert de zwelling en de kans op blauwe plekjes.

Lipvergroting

Een lipvergroting zorgt voor een toename van het volume van de lippen. Om mooie, vollere lippen te krijgen wordt gebruik gemaakt van fillers. Fillers, op basis van hyaluronzuur, geven een tijdelijk resultaat, dat negen 9 tot 12 maanden aanhoudt.

Nadat de lippen volledig verdoofd zijn worden ze middels meerdere kleine injecties vergroot. Dit duurt circa 30 minuten. Na afloop van de behandeling kunnen de lippen gedurende enige dagen wat blauw verkleurd en gezwollen zijn. Om dit tegen te gaan raden wij aan om de mond te koelen met een koud kompres, en om Arnica crème/zalf op de lippen aan te brengen.

Resultaat

Het effect van de behandeling met fillers is vrijwel direct zichtbaar, het effect blijft  6 tot 12 maanden na de ingreep zichtbaar. Daarna kunt u de ingreep zonder enige problemen weer herhalen.

Botulinetoxine behandeling

Neurotoxines zoals botulinetoxine blokkeren de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, zodat de spieractiviteit wordt verminderd en rimpels, veroorzaakt door deze spieractiviteit, verdwijnen.
Het resultaat van een behandeling is doorgaans na 3 tot 5 dagen zichtbaar en het effect houdt gemiddeld 3 tot 6 maanden aan.

Indien regelmatig botulinetoxine behandelingen plaatsvinden worden de behandelde aangezichtsspieren wat kleiner en slapper en ontwent u de mimiek op die plaats. De tijd tussen twee behandelingen neemt daardoor toe. Indien u stopt met de behandelingen herkrijgen de spieren hun oude kracht. De werkzame stof is een eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum. Dit eiwit wordt in uiterste kleine hoeveelheden, en sterk verdund, geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor de rimpels.

Ontdek alle behandelingen ›Contact opnemen ›Afspraak maken ›

Resultaat behandeling met botulinetoxine

De botulinetoxine begint een paar dagen na de behandeling te werken en de spieractiviteit neemt dan af. Na twee weken is het effect optimaal. De huid is gladder en de rimpels zijn minder diep. Het effect blijft minimaal 3 tot 6 maanden zichtbaar. Na meerdere behandelingen zal het effect langer aanhouden. De meeste mensen herhalen de behandeling om de 4 tot 6 maanden.

Behandeling tegen overmatig transpireren (hyperhidrosis)

Veel mensen hebben hinder van overmatig transpireren en niet alleen onder de oksels. In het sociale verkeer kan zweten van handen en voeten ook erg vervelend zijn. Een behandeling met botulinetoxine reduceert de  zweetproductie met ongeveer 90%. De behandeling heeft alleen effect op de locatie waar de botox is ingebracht, en heeft geen invloed op de productie elders in het lichaam. Ook blijft de afscheiding van afvalstoffen intact. In het te behandelen gebied worden kleine oppervlakkige injecties gegeven. De meeste patiënten ervaren de injecties niet als pijnlijk en ondergaan de behandeling zonder verdoving.

Na ongeveer tien dagen is het effect van de behandeling al enigszins merkbaar en na twee weken is de zweetproductie maximaal gereduceerd. Dit is het moment om te beoordelen of de behandeling volledig is aangeslagen. Indien dit niet het geval is, kan er een na-correctie worden verricht, waarbij nog een kleine hoeveelheid botulinetoxine wordt ingespoten. De werkingsduur van de behandeling verschilt per persoon en is  gemiddeld zes tot negen maanden. De behandeling kan daarna probleemloos worden herhaald.

Behandeling tegen migraine / spanningshoofdpijn

Veel mensen hebben last van spanningshoofdpijn of migraine. Hoewel de precieze oorzaken van de meeste hoofdpijnvormen onbekend zijn, zijn er aanwijzingen dat onder andere verhoogde spanningen in bepaalde spieren een rol spelen. Er is aangetoond dat botulinetoxine een effectief middel kan zijn ter behandeling van hoofdpijnvormen veroorzaakt door een verhoogde spierspanning. Het werkingsmechanisme is nog steeds onderwerp van verschillende onderzoeken, maar ervaring leert dat ongeveer 70% van de mensen met migraine- en andere hoofdpijnklachten baat heeft bij het gebruik van botulinetoxine. Bij deze mensen ontstaat er een duidelijke verlichting van de klachten.

Ontdek alle behandelingen ›Contact opnemen ›Afspraak maken ›

Hoe werkt het?

Door middel van een aantal prikjes met botulinetoxine in de spier wordt deze minder sterk gemaakt. Over het algemeen is een behandeling van de fronsspier voldoende om een duidelijke verbetering van de klachten te bewerkstelligen (1 zone). Soms moet het gehele voorhoofd behandeld worden (2 zones). Het effect van de behandeling is altijd tijdelijk (4-6 maanden).